Zielone smoothie z awokado
Wszystkie składniki w tym przepisie mają prozdrowotne właściwości:
- mleko kokosowe to hipoalergiczne źródło zdrowych tłuszczów,
-awokado- kolejne zdrowe tłuszcze a dodatkowo nadaje smoothie aksamitną konsystencję
-zielone warzywa - źródło błonnika i mikroelementów
Składniki:
- 1 szklanka mieszanych zielonych warzyw - jarmuż, baby szpinak, pietruszka
- 1 dojrzałe awokado
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 ogórek
- 1 szklanka mleka kokosowego
- sok z cytryny - nada rześki smak
jeśli ktoś woli bardziej słodkie napoje można dodać opcjonalnie
- 1 miarka odżywki białkowej np. o smaku bananowym lub
- pół szklanki owoców jagodowych lub
- pół jabłka
Wszystkie składniki zblendować do gładkiej konsystencji. Z podanej ilości wychodzą 2 porcje smoothie.
Polecam :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad :-)